Vrijwilligers    

Informatie voor vrijwilligers

In Nederland:

Ons bestuur in Nederland kan altijd hulp gebruiken bij het organiseren van fondsenwervingsactiviteiten. Neem contact met ons op als je wilt helpen! Mail naar ons: info@hetlindaproject.nl

In Oeganda:

Wij hebben regelmatig ruimte voor vrijwilligers die ons in Oeganda willen helpen.

Wij hebben als richtlijn dat het bezoek minimaal 5 ŗ 6 weken moet duren, uitzonderingen daargelaten.
De beste maanden om te komen zijn december- januari; mei en augustus. Dan hebben de kinderen vakantie. De kosten zijn 10 euro per persoon per dag voor onderdak, eten en begeleiding. Dit moet je aan ons overmaken voor vertrek.

Lira ligt in Noord-Oeganda en dit gebied is momenteel niet gevaarlijk.
Wel moet je ingeŽnt worden voor gele koorts, hepatitis A en B, hersenvliesontsteking, tyfus, polio, tetanus, en difterie. Als profylaxis voor malaria kun je, als je kort komt, malarone gebruiken. Anders lariam of doxycicline. 


Wij raden aan te vliegen met KLM of Brussels Airlines (vertrek uit Brussel). Bij aankomst in Kampala wordt je, als je dat wilt, door iemand opgehaald en naar een hostel gebracht. De kosten van het ophalen incl. hostel zijn 50 euro per persoon. Vandaar wordt je dan de volgende dag naar het busstation gebracht en op de bus naar Lira gezet (Ī 6 uur rijden). Men helpt je dan eerst met geld wisselen en eventueel een Oegandese sim-kaart kopen.

Voor je vertrekt, krijg je van ons een contract toegezonden, dat we graag getekend terug ontvangen. Daarin staan alle afspraken. Onder andere dat het je eigen verantwoordelijkheid is om je te verzekeren. Ook dat Het LindA Project/The LindA Foundation zich nergens verantwoordelijk voor stelt. Uitgebreide informatie hierover krijg je via het secretariaat toegezonden. 

Je verblijft op het terrein van het kindertehuis House of Grace.

In Lira is tegenwoordig een pinautomaat, waar je met je pinpas, als die het mastercard logo draagt, gewoon geld kunt opnemen. (maximaal 250,000 sh/dag, dat is $ 100,00) Ook de visa card werkt en daarmee kun je meer geld opnemen. 

Ons weeshuis ligt 5 km buiten de stad Lira. Voor vervoer ben je aangewezen op boda bodaís, fietstaxi's met een kussentje achterop. Je kunt natuurlijk ook zelf een fiets kopen.

120 km van Lira ligt het Murchisson Falls National Park, waar ook de rivier de Nijl doorheen stroomt. Een bezoek zeker waard!