Basisschool LindA Primary    

Een eigen school voor de kinderen

We zijn in 2009 een eigen basisschool begonnen. De reden is dat het onderwijssysteem in Oeganda vaak veel te wensen overlaat. Daarbij rezen de prijzen voor het schoolgeld de pan uit en werd het voor ons steeds moeilijker alle kinderen uit House of Grace naar school te laten gaan.

We hebben onze school LindA Primary School gedoopt en naast de kinderen uit ons programma die basisonderwijs volgen, zijn de kinderen uit de omgeving ook welkom. Daar er in de verre omtrek geen echte basisschool te vinden is, staat men in de rij om toegelaten te worden. Ook al omdat we geen torenhoge schoolgelden vragen. Zo kan iedereen naar school.   

We waren in het bezit van een romneyloods die we toen verbouwd hebben tot schoolgebouw. Deze romneyloods werd in de loop der tijd aangetast door de termieten en stond op een gegeven moment op instorten! Ook was dit gebouw, door de slechte akoestiek, eigenlijk niet geschikt als schoolgebouw. We waren dus genoodzaakt om een nieuw schoolgebouw neer te zetten.

Zoals het ooit is begonnen in 2009.....

In mei 2014 is voorzichtig begonnen met de nieuwbouw, maar de financiŽn waren aanvankelijk niet toereikend, wat de nodige vertraging heeft opgeleverd. Gelukkig is er, door een mooie donatie van een gulle donateur, in juni 2015 toch nog een gebouw met 5 nieuwe lokalen gekomen (lokalen 1 t/m 5, fase 1 van het Schoolproject). Dit door de betrokkenheid van vele plaatselijke vrijwilligers/ouders, die de school met hun eigen arbeidskracht hebben opgebouwd! 


Situatie tijdens de bouw, maart 2015

Er werd een tweede gebouw gepland met de lokalen 6 en 7, de klaslokalen voor groep 1 en groep 2.
Dankzij o.a. een donatie van de Ontmoetingskerk Haarlem-Schalkwijk konden we verder bouwen aan dit tweede gebouw. Tot onze vreugde is dit gebouw begin 2016 voltooid!


Fase 1 en fase 2 van het Schoolproject voltooid!

We hebben nu dus een volledig stenen school, alle kinderen zitten in een stenen gebouw! Wat een prestatie! Hartelijk dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

Het nieuwe schoolcomplex
We hebben een geweldig team leerkrachten en er zijn ongeveer 150 leerlingen op de school!

Fase 3: de afwerking en de inrichting van de schoolgebouwen

Nu moeten de puntjes nog op de i gezet worden, de afwerking van de gebouwen (fase 3): pleisteren, verven, aankoop meubels, lesmateriaal, solar, waterleiding (pomp), dat soort zaken. Hiervoor zijn nog duizenden Euro's extra nodig.

We blijven rekenen op uw hulp, bij voorbaat dank!

Voor meer informatie over dit onderwerp, klikt u op 
Schoolproject.