Willemien Regterschot    

Fruit voor Afrika

Door Janneke van Boven - OOSTERWOLDE

Willemien Regterschot (21) gaat 28 juli naar Oeganda om daar vier weken te werken in een kindertehuis. Om het schoolgeld voor de kinderen te kunnen betalen is geld nodig. Daarvoor gaan Willemien en vrijwilligers dinsdag 29 en woensdag 30 juni fruitzakken van 5 euro op bestelling en huis aan huis in Oosterwolde verkopen.

“Best spannend allemaal om het allemaal op poten te zetten. Maar Wim Kwakkel was gelijk enthousiast en wil graag zijn steentje bijdragen”, laat Willemien weten. In 2007 deed Willemien een DTS; de Discipelschap Training School is een christelijke training van zes maanden, waarbij de eerste drie maanden les wordt gegeven gevolgd door, in Willemien’s geval, tien weken Indonesië. “Ik ben daarna sociaal agogisch werk gaan studeren en bijna klaar. Ik ben nog te jong om echt de zending in te gaan en weet nog niet welk plan God voor me heeft. Ik zie dat er nog veel werk is in Nederland.

Ik ga na mijn reis een studie maatschappelijk werk doen.’’ Via internet vond ze het LindA Project; een kindertehuis, basisschool en S.O.S studieprogramma op overheidsscholen.
Hier wordt begeleiding, medische zorg, onderwijs en opvang geboden. De stichting heeft als doel het verbeteren van de levensomstandigheden van weeskinderen in Noord-Oeganda.

De kinderen in House of Grace hebben veel in hun leven meegemaakt. “Samen met twee vriendinnen ga ik een cd met de kinderen opnemen die later in Nederland verkocht kan worden om zo geld binnen te halen voor genoemde stichting. Meer info: www.hetlindaproject.nl.

 

Artikel gepubliceerd in dé Weekkrant Huis aan Huis A L T I J D AC T U E E L : DEWEEKKRANT.NL Dinsdag 22 juni 2010 - Pagina 10