Nieuwsbrief nr. 2 - 2013    

Nieuwsbrief nr. 2 - september 2013
 
 
De zomer is weer in het land. Iedereen blij, want zonlicht en warmte geven een fijn gevoel.
Iedereen trekt erop uit, het is vakantie! Ook in Lira zijn alle kinderen thuis met vakantie. De vakantie na het tweede trimester wel te verstaan. Hun grote vakantie komt in december.
 
Het is leuk om te zien dat de handarbeidactiviteiten tijdens deze tijd weer doorgaan. ‘s Middags staan sport en spel op het programma. We hebben nog veel kettingen in de aanbieding, dus als u interesse hebt? Laat het weten. Ze kosten van 2-4 euro per stuk.
 
In september gaan alle kinderen dus weer naar school voor hun 3e en laatste trimester dit jaar. Het wordt spannend voor al onze eindexamenkandidaten: 8 leerlingen doen examen voor S4, zeg maar de Mavo, 7 leerlingen  doen hun eindexamen basisschool
en 1 student gaat zijn eindexamen VWO doen.
Het houdt ook in dat er weer schoolgelden betaald moeten gaan worden. En die zijn niet mis. Gelukkig hebben we een aantal nieuwe donateurs mogen verwelkomen. Maar we hebben nog steeds dringend donateurs nodig. Misschien wil uw bedrijf, school of kerk ons wel aannemen als goed doel? Vraag er eens naar!
 
De elektriciteitsmaatschappij heeft een tweede bod gedaan om ons te compenseren voor de onteigening van ons terrein:
€ 3.500,00. Ja, ja. We gaan dus “vrolijk” door met onze rechtszaak. 
 
We hebben een leuk filmpje gemaakt van het leven van onze kinderen. Het is te zien op Youtube. Ik zou zeggen, neem eens gauw een kijkje, dan heeft u een idee hoe een en ander in Lira reilt en zeilt.
Kopieer in uw web browser: http://youtu.be/OyitWOyqbxI of gebruik de link op onze  website www.hetlindaproject.nl
 
Het weer in Lira is van slag, zoals eigenlijk overal in de wereld. Als het moet regenen schijnt de zon en omgekeerd. Zo hadden we pinda’s geplant, want daar zijn we gek op, maar helaas, alles is verdord.
De tomatenplanten zien er ook niet echt florisant uit, al zitten er wel tomaten aan.
De kool en bananen zien er beter uit. Ook de bonen komen op.  En de sinaasappels zien er goed uit, hč.

        
Bananen en sinaasappels  

 
 
                                     Kool

In Canada woont een mevrouw die ons werk voor de kinderen in Noord-Uganda al jaren ondersteunt.
Ze heeft 2 geweldige doeken gemaakt van de prachtige omgeving in Brits Columbia, Canada. Ze noemt het “fabric-art”, het is gemaakt van stof. Ze biedt dit werk te koop aan, de opbrengst is voor onze kinderen. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met ons secretariaat.
 
 
 
                                                                       
 
 
 
Met mijn gezondheid gaat het gelukkig goed, ik zie er weer florissant uit. Ik ben alweer een tijdje in Nederland en ga 8 weken lang elke dag naar de hyperbare zuurstoftherapie.  Daar adem je onder een druk van 2,5 atmosfeer 100% zuurstof in. Dit zou de wondgenezing moeten bevorderen. Laten we hopen dat het werkt.  Op 6 October hoop ik weer in Lira te zijn.
 
 
Het sociaal- en financieel jaarverslag 2012 is weer klaar. Het staat op de website. Mocht u een papieren versie wensen, of een uitgebreider financieel verslag, neem dan contact op met onze secretaris. Hij stuurt het u graag toe.
 
 


Met LindA Primary School gaat alles goed, alleen is er van het vernieuwende onderwijs niet veel  terecht gekomen.  Er heeft zich niemand aangemeld om onze leerkrachten te leren lesgeven. Heel jammer. Maar misschien kunt u ons helpen  iemand(en) te vinden, die graag een paar maanden bij ons wil(len) zijn om de leerkrachten te helpen ?
 


Isaac, Stephen, Bonny en Moses tussen de opkomende bonen
met op de achtergrond
de mango bomen.
 
Hartelijk dank!
Lieve mensen, wederom bedanken we u allen heel hartelijk voor uw voortdurende ondersteuning en medeleven. Tot een volgende keer maar weer,
Vriendelijke groeten,

Jozina